Regelmatig vragen mensen mij welke ingrediënten er in de producten zitten. 

Mensen worden zich steeds meer bewust van het feit dat alles wat in een product zit en alles wat je op je huid smeert uiteindelijk ook in je lichaam terecht komt. En dat heel veel producten gewoon niet goed zijn voor je lichaam. 

Zo kreeg ik vorig jaar een berichtje van een vrouw die voor alles allergisch is. Ze kon niks op haar huid smeren, geen parfum, geen shampoo, geen krullencrème, helemaal niks. Haar huid is mega gevoelig voor alles. Wat lijkt mij dat erg dat je niks aan je haar kan doen om het er mooier uit te laten zien. 

Het heeft mij zo geraakt dat ik meteen op zoek ben gegaan naar producten waar helemaal niks in zit en die ook door dermatologen goed zijn gekeurd. Dat was nog een hele zoektocht, in heel veel producten zit toch vaak iets. Tegenwoordig gelukkig maar een heel klein beetje, niet meer zoveel als vroeger, maar als je ergens allergisch voor bent moet er natuurlijk helemaal niks in een product zitten ;). 

Ook wilde ik graag dat de flessen milieuvriendelijk zijn want ik vind het belangrijk om bewust met het milieu om te gaan. Na lang zoeken heb ik het uiteindelijk gevonden in de No Nothing-lijn. Wat een prachtige producten zijn dit zeg! De naam zegt al genoeg.

#1 Geen geur

#2 Geen loze beloftes

#3 Geen compromissen

#4 Niets overbodig

 

Hier toch even wat info: 

Geïrriteerd? Kies een haarproductenlijn dat niemand irriteert! 

 Geurvrij Four Reasons No Nothing bevat geen veel voorkomende gevoelige of irriterende ingrediënten, waardoor de producten een uitstekende keuze zijn voor de gevoelige huid en als je de belasting van geuren en chemicaliën op je lichaam wilt verminderen. Alle haarproducten in deze lijn hebben het Allergy-Label gekregen van de Finse Allergie- en Astma Federatie.

De productlijn omvat haarverzorgingsproducten voor vier verschillende haartypes, verpakt in ecologische bio-based suikerriet plastic. Maak een goede keuze voor je haar en het milieu - zeg nee tegen alles wat niet nodig is.

 

Allergie-Label: 

 

Kwaliteit en betrouwbaarheid gegarandeerd.

Alle Four Reasons No Nothing-producten hebben het Allergy-Label van de Finse Allergie-, Huid- en Astma Federatie. Dit vertrouwde label wordt toegekend aan objectief onderzochte producten als bewijs van de over het algemeen niet-allergene inhoud, die geen astma, huidirritatie of geurgevoeligheid veroorzaken. Allergy-Label-producten bevatten niet de volgende ingrediënten:

- Geuren

- Oliën

- Over het algemeen sensibiliserende of irriterende ingrediënten of concentraties daarvan

- Asteraceae-verbindingen 

- Fenyleendiamines

- Formaldehyde

De verpakking van de Four Reasons No Nothing is gemaakt van biobased suikerrietplastic. De productie van biobased plastic vermindert de olieafhankelijkheid en stoot minder kooldioxide uit dan conventionele plastics. De verpakking is ook volledig recyclebaar; door biobased plastic te recyclen, realiseren we een nog kleinere ecologische voetafdruk.

Ik hoop dat ik jullie een beetje nieuwsgierig heb gemaakt ;).