Wat is de Curly Girl methode?
De Curly Girl methode is een haarverzorgingsmethode voor natuurlijk krullend haar. De methode is bedacht door Lorraine Massey. Zij heeft de methode uitgebreid beschreven in haar boek ‘Curly Girl: The Handbook’. Bij de Curly Girl methode komt veel kijken, het is eigenlijk bijna een verandering in je lifestyle. De kern is het vermijden van bepaalde ingrediënten (siliconen, sulfaten, minerale oliën, wax en uitdrogende alcohol) in je haarverzorgingsproducten. Daarbij horen ook bepaalde manieren van het wassen, drogen en stylen van je haar. De Curly Girl methode wordt ook wel de CG methode genoemd.

Wat zijn CG producten?
CG producten zijn haarproducten die voldoen aan de voorwaarden van de Curly Girl methode. Deze haarproducten bevatten dus geen siliconen, sulfaten, minerale oliën, wax en uitdrogende alcohol.

Ik moet eerlijk zegge niet iedere krullenbol is geschikt voor deze methode.
Sommige krullenbollen hebben echt siliconen nodig om het haar mooi te laten glanzen.
Er ziet tegenwoordig ook niet heel veel siliconen meer in de producten en tegenwoordig zijn de meeste uit wasbaar.
Dus het klinkt allemaal heel mooi CG vrij, maar soms zit amper siliconen in en toch mag dat dan geen CG product zijn. En dan is het ook nog eens uit wasbaar.
Dat vind ik wel eens lastig.

Mijn haar is er absoluut niet geschikt voor dus ik ben op zoek gegaan naar producten waar echt maar een heeeel klein beetje van deze producten in zit.
Deze producten heb ik op mijn site gezet, maar ik heb uiteraard ook producten die wel CG vrij
Ik vind het wel belangrijk om op deze ingrediënten te letten, omdat sommige ingrediënten echt niet goed voor je.

Ik heb ook een lijn waar helemaal niks ”verkeerds” in zit. Dat is de “No Nothing lijn”. Deze lijn is zelfs door dermatologen getest en heeft ook het keurmerk gekregen van ze. Daar ben ik heel trots op en blij mee.
Ook is de I.C.O.N India helemaal volgens de CG methode.
De producten van Ecru New York Curl Perfect zijn voor een deel volgens de CG methode.

Klik hier voor de CG producten