Het grootste probleem bij krullen is toch wel dat krullend haar vaak pluist. Een beetje pluis is natuurlijk oké, maar als het te pluizig is wil je daar iets aan doen. Vandaar dat ik 12 gouden tips voor pluizige krullen heb:

1: De basis van een mooie krullenbol is een goede shampoo/conditioner en goed masker.

- Ref Intense Hydrate Shampoo/ Conditioner/Masker
- Ref Ultimate Repair Shampoo/Conditioner/Masker
- Ecru New York Curl Perfect Hydrating Shampoo/Ecru New York Curl Perfect Anti- Frizz Conditioner/Masker
- Ouidad Good As New Curl Shaper Moisture Restoring Shampoo, Ouidad Good As New Shaper Cleansing Conditioner

Gebruik de krullenlijn van Ecru of Ref, of een vocht inbrengende lijn.
Haarmaskers helpen je krullen extra te voeden, herstellen en het beschermt het haar.

Spoel je haar altijd uit met koud of lauw water om de haarschubben goed te laten sluiten. Daar gaat je haar echt minder van pluizen. Twijfel je over welke shampoo bij jouw haar past? Ik help je graag verder met advies voor jouw krullenbol!


2: Gebruik een microvezel handdoek.

Doordat een gewone handdoek lusjes heeft en je deze over je krullen wrijft veroorzaakt het pluis. Gebruik daarom een microvezel handdoek!
De microvezel handdoek is ook handig als je geen zin hebt om een diffuser te gebruiken. Door de handdoek om het haar heen te doen trekt krullencrème/gel beter in en wordt de pluis minder.

 


3: Na het douchen zo snel mogelijk een krullencrème en/of een krullengel in je haar doen.

Breng de krullencrème en/of gel zo snel mogelijk in je haar, omdat als je haar nat is je de beste/mooiste krul hebt. Op deze manier drogen krullen het mooiste op. Verdeel de krullencrème/gel heel goed door je haar heen, dat is zooo belangrijk!

 


4: Gebruik een goede krullencrème en/of krullengel.

Iedere krul heeft een eigen sterkte krullencrème nodig. De een wat sterker dan de andere. De ene krul pluist ook iets meer dan de andere. Zoek goed uit wat bij jouw krul past. Als je het moeilijk vindt help ik je graag mee zoeken.

Gebruik je nog geen gel binnen je routine? Dan is dat zeker een aanrader om te gaan doen. Een gel zal uitharden op je haar waardoor het pluizig haar kan voorkomen. De hold level van een gel maakt voor pluizig haar niet uit. Het is belangrijk dat je er in ieder geval één gebruikt. Net welke je lekker vindt.

 


5: Gebruik een goede diffuser.

Heb je lang haar gebruik dan een zo groot mogelijke diffuser, zodat je hele haar erin kan. Hoe gelijkmatiger je je krullen droogt hoe mooier de krul. Als je kort haar hebt kun je het best een kleine diffuser gebruiken. Doordat je een diffuser gebruikt schiet de krul er beter in en wordt de pluis minder.

 


6: Gebruik een primer (Ouidad Curl Shaper 3 in 1 Revitalizing Milk, Ouidad

Recovery Whipped Curls Daily Conditioner & Primer) of een spray voor het föhnen (Ecru New York Volumizing Silk Mist). Dit geeft pluizige krullen veel voeding en zorgt dat de haarschubben mooi sluiten. En het geeft bescherming tegen de hitte van de diffuser waardoor het voorkomt dat krullen uitdrogen.

 


7: Borstel je haar nooit droog.

Zorg altijd dat je je haar borstelt wanneer er een conditioner, masker of leave-in in je haar zit. Dus borstel je krullen bijvoorbeeld als je je haar aan het wassen bent.

 


8: Slaap op een Beauty Pillow kussensloop.

Doordat het kussensloop glad is heb je minder wrijving en daardoor minder pluis.
De pluspunten op een rijtje:
- Minder pluis en klitten
- Het haar blijft beter in model
- Voorkomt gespleten haarpunten
- Vermindert vet haar
- Intensievere werking van huid- en haarproducten

 


9: Gebruik producten met weinig of geen alcohol.

Harde alcohol droogt je haar (en huid) uit en zorgt zo voor pluizig haar. Zachte alcohol is een vettige alcohol. Deze houdt juist vocht vast en is dus prima voor je haar.
Voorbeelden van harde alcohol zijn: alcohol denat (denatured alcohol) of alcohol SD, ethanol, ethyl alcohol, benzyl alcohol en isopropyl alcohol.
Zachte alcoholen zijn: ethyl alcohol, cetearyl alcohol, myristyl alcohol en behenyl alcohol.

 


10: Drinken.

Door je lichaam van binnenuit te hydrateren, worden ook je krullen gehydrateerd. Wanneer ons lichaam uitgedroogd is, wordt de mond droog, de huid droog en hetzelfde geldt ook voor het haar. Zorg er dus voor dat je per dag 1,5 - 2 liter water drinkt.

 


11: Ga naar de kapper.

Is het misschien al een tijd geleden (langer dan 3-4 maanden) dat je naar de kapper bent geweest? Dan kan een bezoek aan een (krullen)kapper zeker wonderen doen.

 


12: ZIT NIET TEVEEL AAN JE HAAR.

Hierdoor gaat je haar meer pluizen en je krullen gaan er sneller uit.

 


Dit zijn de tips, ik hoop dat je er wat aan hebt. Mocht je vragen hebben of twijfelen over iets app mij gerust op: 06-28514938.