Meteen naar de content
Krul Alert #17 – Hoe moet ik mijn haar borstelen of kammen?

Van de week stelde een klant mij deze vraag.

“Hoe moet ik mijn haar borstelen of kammen?”

Een belangrijke vraag en goed om deze aan je uit te leggen want echt serieus daar begint het allemaal.

1: Kam je haar altijd in nat haar.
(Door het in droog haar te borstelen/kammen word je haar pluizig en de krul trek je er uit).

2: Was je haar eerst met shampoo breng dan een conditioner of masker aan in je haar. Ga het dan kammen echt meteen kammen!! Hierdoor beschadig je je krullen minder en glij je veel makkelijker door je haar heen.

3: Pak het liefst een grove kam( of je vingers).
Een goede kam voor je krullen is een grove kam met een wijde vertanding. Hierdoor beschadigen je krullen minder snel dan wanneer je een fijne kam zou gebruiken.

Ik ben zelf altijd met het milieu bezig dus ik gebruik het liefste een bamboe kam deze staat uiteraard op mijn website. (Zo houden we allemaal een beetje rekening met het milieu).

Als je te veel knopen in je haar hebt (zoals ik altijd) koop dan een goede borstel die stevig is. Ik heb zo veel borstels al kapot getrokken met mijn knopen, daarom ben ik zo blij met Nanothermic Olivia garden brush. Die haalt elke klit eruit en gaat echt niet stuk.

4: Kam van onder naar boven en houd je pluk haar vast. Dan doet het veel minder pijn.
Begin hierbij bij de haarpunten en werk dan naar boven toe. Zo kun je de klitten er makkelijker uitkammen.

5: Ben je daarmee klaar? Kneed dan goed de krul in je haar. Das zo belangrijk! Als je haar inmiddels droger is geworden maak het dan weer goed nat bv. met een nevelspuit. De krul springt er dan weer mooi in en dan kun je goed het product in je haar kneden.

6: Bedenk wel dat je heel liefdevol met je natte haren om gaat, omdat je haar nat is het kwetsbaarder en kan het sneller breken.

Direct contact

06 - 285 149 38

Mailen met ons

info@spullenvoorkrullen.nl

Gratis verzending

vanaf € 35,-

Voor 18:00 besteld = morgen in huis!