Wat is de Curly Girl methode?

De Curly Girl methode is een haarverzorgingsmethode voor natuurlijk krullend haar. De methode is bedacht door Lorraine Massey. Zij heeft de methode uitgebreid beschreven in haar boek ‘Curly Girl: The Handbook’. Bij de Curly Girl methode komt veel kijken, het is eigenlijk bijna een verandering in je lifestyle. De kern is het vermijden van bepaalde ingrediënten (siliconen, sulfaten, minerale oliën, wax en uitdrogende alcohol) in je haarverzorgingsproducten. Daarbij horen ook bepaalde manieren van het wassen, drogen en stylen van je haar. De Curly Girl methode wordt ook wel de CG methode genoemd.

 

Wat zijn CG producten?

CG producten zijn haarproducten die voldoen aan de voorwaarden van de Curly Girl methode. Deze haarproducten bevatten dus geen siliconen, sulfaten, minerale oliën, wax en uitdrogende alcohol.

 

Ik moet eerlijk zeggen dat niet iedere krullenbol geschikt is voor deze methode.

Sommige krullenbollen hebben echt siliconen nodig om het haar mooi te laten glanzen.

Er zitten tegenwoordig ook niet heel veel siliconen meer in de producten en de meeste zijn uitwasbaar.

Dus CG vrij klinkt allemaal heel mooi, maar soms zitten er amper silleconen in bepaalde producten en is het uitwasbaar en toch mag dat dan geen CG product zijn. Dat vind ik wel lastig.

 

Mijn haar is absoluut niet geschikt voor deze methode en dus ben ik op zoek gegaan naar producten waarin echt maar een heel klein beetje van deze ingrediënten zitten.

Deze producten heb ik op mijn site gezet, uiteraard heb ik ook producten die wel geschikt zijn volgens de CG methode.

 

Ik vind het wel belangrijk om op de genoemde ingrediënten te letten, omdat sommige ingrediënten echt niet goed voor je haar zijn. In de No Nothing lijn zit niets 'verkeerds'. Deze lijn is zelfs door dermatologen getest en heeft ook een keurmerk gekregen van ze. Daar ben ik heel trots op en blij mee.

Ook de I.C.O.N India is helemaal volgens de CG methode.

De producten van Ecru New York Curl Perfect zijn voor een deel volgens de CG methode.

 

Kijk hier naar de collectie CG Producten.