Meteen naar de content
Krul Alert #5 – Krullen en haren wassen, hoe?

Ik krijg veel mailtjes en appjes van krullenbollen die niet goed weten hoe ze hun haar moeten wassen.

Omdat krullend haar heel pluizig en breekbaar is is het heel belangrijk om de juiste manier van haren wassen te weten. Probeer niet iedere dag je haar te wassen, dat is nergens voor nodig. Als je per se het wel nat wil maken, gebruik dan niet iedere dag een shampoo.(ik snap dat je haar plat en pluizig is s’morgens dus heb je wel de neiging om het te gaan wassen. Niet doen! Hierdoor word het haar alleen maar droger) Je kan s’morgens beter met een plantenspuit je haar nat maken waardoor je krullen er weer meer inspringen en je haar niet zo plat zit. Droog het dan met een beetje crulpower en een diffusere. Maar let op, nooit te heet föhnen.

Stap 1: Gebruik de repair of de ULTIMATE hydrate shampoo . De repair shampoo is een soort “kuurtje” om je haar in goede conditie te brengen . (sommige krullenbollen blijven deze gebruiken omdat ze heel droog haar hebben). Als deze op is kun je over gaan op een ULTIMATE hydtrate shampoo deze brengt vocht in je droge krullen. De REF shampoos zijn allemaal plantaardige shampoos (met krullen moet je sowieso een plantaardige shampoo gebruiken , omdat hier geen sulfaten en parabenen inzitten, daardoor pluist je haar minder en breekt het minder af )

Stap 2: Was je haar altijd 2 keer. De eerste keer haalt de shampoo alle “troep” uit je haar. De tweede keer doet het echt zijn werking bijv. vocht in brengen. Laat het altijd 2 minuten intrekken op zijn minst . Spoel het dan met lauw of koud water uit, koud water zorgt dat de haar schubben gaan sluiten!

Stap 3: Dep je haar droog met een handdoek heel voorzichtig (hoe wilder je droogt hoe pluiziger het opdroogt . Je wrijft dan namelijk je haar schubben over elkaar waardoor je schubbe iets open gaan staan en dan ontstaat er pluizig haar)

Stap 4: Doe een (repair) conditioner in je haar. Dit zorgt voor voeding en dat je haar schubben goed sluiten . Ik zou de klitten met een grove kam / borstel / of handen er uit halen. Het kamt makkelijker in nat haar. Na 2 a 3 minuten het haar weer uitspoelen. Ongeveer ieder week of om de week moet je er een masker indoen. Dit zorgt voor extra voeding . Dit masker gaat dieper je haar in en geeft een extra vitamine boost. Dit kun je ook 3 tot 5 minuten laten intrekken. Kan ook e.v.t. met een warme handdoek om je hoofd doen en dan goed laten intrekken. Mocht je haar na een kleuring of na de zomer echt mega droog zijn kun je het masker in een staart de hele nacht in laten trekken en de volgende dag met koud / lauw water uitspoelen .

Al je nou weinig krullen hebt en je krullen de neiging hebben om snel te gaan hangen kun je ook de volume shampoo gebruiken. Daar worden je krullen wat voller van en minder slap. Ook zijn de shampoos goed te combineren met bijv. de repair shampoo met de volume conditioner.

De basis van een gezonde bos met krullen begint bij een goede was beurt met de juiste producten .

Je zult echt merken als je dit stappen plan volgt je haar na een tijdje beter uit ziet . Wat wil een krullebol nog meer?

Direct contact

06 - 285 149 38

Mailen met ons

info@spullenvoorkrullen.nl

Gratis verzending

vanaf € 35,-

Voor 18:00 besteld = morgen in huis!